Phu Quoc Island
Door: Angelique
Blijf op de hoogte en volg Angelique
02 April 2008 | Vietnam, Hanoi
Hoe gaat het met jullie?
Hier gaat het goed!
Phu Quoc Island
Dit weekend hebben we vrij genomen van ons werk om naar Phu Quoc Island te gaan. Dit eiland ligt in de golf van Thailand en is onderdeel van Cambodja en ook een beetje van Vietnam. Daar zijn deze landen het nog niet helemaal over eens.
Na een hobbelige rit van 3 uur in de bus en 3 uur op de boot en met onze rugtassen op de rug, kwamen we eindelijk aan op Phu Quoc. Wow, wat een mooi eiland. Je kent het wel: blauwe zee, witte stranden, palmbomen, prachtige planten en bloemen! Super!!
Met een busje zijn we naar Long beach gereden. Daar hadden we een bungalow gehuurd, precies aan het strand. De omgeving zag er super uit, je kon lekker lopen aan het strand en genieten van de zonsondergang!
De eerste dag hebben we de omgeving verkend en rondgelopen. Daarna onze spullen uitgepakt en bij het restaurantje van het bungalowpark gegeten. Ik had vis van de BBQ. Was erg lekker! We hebben veel mensen ontmoet, dat gaat hier zo makkelijk. Veel jonge mensen die rondtrekken door Vietnam en dat is leuk om hun ervaringen te horen!
De tweede dag hebben we lekker gerelaxed aan het strand. Strandstoelen, parasols, restaurantje allemaal binnen handbereik! We hebben daar gezeten totdat de zon onderging! S'avonds kwamen we een backpacker tegen die onze buurman van de bungalow naast ons bleek te zijn! We hebben twee flessen wijn besteld en een aantal potjes gekaart. Dit was erg leuk. S'nachts hebben we onze bikini's aangetrokken en zijn gaan zwemmen! Het water was nog warm! Heerlijk!
De volgende dag hebben we een scooter gehuurd om over het eiland te scheuren! We hadden een gids bij ons die alle mooie plekjes van het eiland liet zien. Ik had een Yamaha Nouvo scooter. Dit was de eerste keer dat ik zelf op een scooter reed, wat gaaf zeg! En het ging nog goed ook; ik bedoel niet uit laten vallen etc. haha ;)! De wegen waren minder prettig. Van die rod stoffige wegen met gaten en stenen die losliggen. Dit was wel opassen geblazen! Gelukkig was er ook een deel geasfalteerd. Hier heb ik natuurlijk wel wat gas bijgegeven!
Allereerst reden we naar een parelfabriek! Wow, wat een geld lag hier!
Daarna reden we door naar Sao Beach. Schitterend, dit is het paradijs! Net als in de film'The Beach' met Leonardo DiCaprio! Het liedje van kinderen voor kinderen schoot in mijn hoofd: Op een onbewoond eiland..:)
Prachtig wit strand, fel blauwe zee, een berg met allerlei planten en bomen en natuurlijk palmbomen op het strand. Oef..kon ik daar maar blijven!
Hierna trokken we verder naar de watervallen. We reden een natuurpark in en kochten een ticket om naar de waterval te mogen lopen. Met onze gids liepen we naar boven op een stenen pad, recht door de jungle! Onderweg kwamen we
rotsen tegen, maar nog geen water te zien. Na een kwartier te hebben gelopen, was daar de prachtige waterval. Hij was niet heel groot, omdat het lange tijd niet geregend heeft! Mooi was het zeker!
Als laatste reden we naar een dorpje waar de lokale bevolking bij een rots woonde. Was ook leuk om te zien, hoe zij daar leefden! Terug bij onze bungalow hebben we gelijk onze kleding in een bak met water gedaan om de rode stof eraf te krijgen. Na een duik in de zee, was ook de stof van mijn lichaam af! Na het douchen hebben we lekker luxe gegeten bij een resort! Heerlijk! Als toetje hadden we deze keer ijs genomen! Deze was geimporteerd, dus vast wel goed!
S'avonds hebben we nog wat gedronken bij een strandtentje. Bob Marley en Bryan Adams muziek op de achtergrond! Relaxed!
Daarna lekker geslapen in de bungalow met het geluid van de zee op de achtergrond :)
Dinsdag 1 april was het tijd om weer te vertrekken! Om 6uur ging de wekker! Snel onze spullen gepakt en ontbeten. Daarna reden we met het busje van 7uur terug naar de haven. Daar stonden al veel Vietnamezen te dringen om op de boot te gaan! Wij hadden plaatsen van voren in de boot, dus dat was gunstig! Na 3uur varen aangekomen in Rach Gia, daar moesten we wachten op de bus die ons naar Can Tho bracht. Rond half 4 s'middags waren we aangekomen in ons huisje in Can tho. En ja...'s avonds gelijk weer werken! Hoe vind je dat?! haha.
Maar het was de moeite waard! Ik heb een super weekend gehad en zal het eiland nooit meer vergeten!!! :) :) Wow!
Ik heb natuurlijk gefilmd en foto's gemaakt. Hieronder volgen een aantal foto's om jullie een idee te geven van wat ik daar heb gezien!
Veel liefs! Angelique
Tam Biet= Tot ziens
02 April 2008 - 11:06
Rob Karin Kim Romy:
Jeetje om jaloers op te worden, als ik zo jou reisverslag lees!!
Heerlijk zeg om zo veel van de wereld te zien, nou geniet er maar ontzettend van.
Heel leuk om zo op de hoogte te blijven, het is net of we ook even in Vietnam zijn.
We zijn dan ook superbenieuwd naar je foto`s.
Tot hoors, lieve groetjes uit Oost souburg -
02 April 2008 - 16:42
Tessa:
wooow dat klinkt echt super joh!
ben jaloeeers! haha
nog 8 weekies dan ben je alweer terug! geniet er nog ff van!
xx -
03 April 2008 - 10:06
Mams:
harstikke,gaaf joh!!zou k wel willen heerlijke stranden,met palmbomen!en lekker eten wauw.he geniet er zoveel mogenlijk van als je kan,dan word ik wel n,vogeltje...dat even overvliegt,en n nestje bouwt,hi_hi,he tam bietjes,en dikke x kuiken [je weet wel wat k bedoel ]. -
04 April 2008 - 08:15
Anniq:
zozo mazzelkont!! ;)
Hey, er zijn alweer 2 maanden voorbij he?
T gaat allemaal wel snel...Ik hoop je gauw weer te zien.
Hou je taai!
xxx -
06 April 2008 - 14:54
Elise:
Lique!
xx -
08 April 2008 - 12:29
Mammie:
he,n zeemeermin op een steen,op n,tropich eiland,en nog bij zonsondergang ook!!echt heel,mooi prachtige foto,s liek geweldig xx -
10 April 2008 - 14:09
Bennie:
Heey Angelique,
Wat ziet dat er mooi uit. Echt een heel mooi eiland! Hoe is het daar verder ? vast wel heel goed zoals ik het lees en zie op je foto's. Maar natuurlijk is het niet alleen maar vakantie vieren. Hoe gaat het op school ? Spreekt iedereen daar Engels ? Zoniet lijkt het me toch behoorlijk moeilijk om het begrijpbaar over te brengen. Maar wel een hele leuke ervaring rijker denk ik. Ik ben benieuwd als je terug bent om al je verhalen te horen. Veel plezier nog en ik hoor wel van je.
Groetjes Bennie -
11 April 2008 - 08:05
Mams!:
k.heb alle 10 de foto.s gezien,en uitgeprint,mooi joh! zullen we dan toch maar gaan wonen? xjes -
12 April 2008 - 13:53
Fotografe:
Ja, de foto's zijn wel mooi he?
Ik heb m'n best gedaan, haha!
Angelique heeft al dit mooie ook nog op film staan!! :) -
16 April 2008 - 17:29
Lex.. :
Hey angel..Alles goed ? kan je je nog steeds goed vermaken ? nog geen heimwee?
wat hoorde ik ? straten blank :S dás wel minder
ziet er wel goed uit joh .. dat phu quoc ! zou ik ook nog weleens willen bezoeken :) veel plezier nog en sterkte met de vele regen, hopen dat dat snel over is!
xxx -
18 April 2008 - 08:16
Tessa:
je foto's zijn echt supermooi ang! ben echt jaloers op je hoor! haha ziet er super uit!
nog 6 weekjesss
veel plezier nog daar!