Maleisië - Reisverslag uit Vlissingen, Nederland van Angelique - WaarBenJij.nu Maleisië - Reisverslag uit Vlissingen, Nederland van Angelique - WaarBenJij.nu

Maleisië

Door: Angelique

Blijf op de hoogte en volg Angelique

25 Mei 2008 | Nederland, Vlissingen

Voordat wij naar huis vlogen, wilden wij eerst nog wat van Maleisië (Kuala Lumpur) zien.
Hier hadden wij immers toch onze tussenstop, dus waarom zouden we er geen extra anderhalve dag van maken?!

Zaterdag 17 mei kwamen we rond 13.45u aan op het vliegveld van Kuala Lumpur. Wat een immens groot vliegveld en wat een luxe! Dit had ik op de heenreis natuurlijk ook wel gezien, maar toen moesten we gelijk doorvliegen naar Ho Chi Minh.
Vanaf het vliegveld zijn we met de taxi naar ons hotel gebracht, genaamd het Chorus Hotel.
Daar aangekomen hebben we allereerst al onze bagage in de kamer gezet en eens even goed rondgekeken in het hotel. Echt een mega groot hotel, joh! :)
Later die middag zijn we gelijk naar de beroemde Twin Towers gegaan. Deze stonden op loopafstand van ons hotel. Deze zijn echt enorm groot (check de foto maar!). Bij daglicht waren deze al indrukwekkend, maar ook in het donker als de verlichting aangaat, zijn ze werkelijk schitterend! Ik heb echt mijn ogen uitgekeken naar deze twee gebouwen.
Aan het eind van de middag zijn we verder gelopen naar de Kuala Lumpur Tower, oftewel de KL Tower. Deze is 421 meter hoog. Wanneer je in de toren staat kun je over de stad uitkijken. Zeker als het dan donker wordt en de lichtjes gaan aan is dit echt ‘The place to be’. Super mooi, dus!
Zondag 18 mei rond 8.00u opgestaan en gaan ontbijten in het restaurant van het hotel. Keuze uit een uitgebreid ontbijtbuffet, dat smaakte goed natuurlijk!
Deze dag hebben we nog een aantal bezienswaardigheden bezocht (al waren de Twin Towers voor mij het meest indrukwekkend). Allereerst zijn we met de subway train naar Chinatown gegaan. Dit was eigenlijk een grote bazaar met allerlei souvenirs en kleding etc. Daarna zijn we naar het Paleis van Sultan Abdula Samad geweest. Hierachter lag gelijk de Merdera Square met daarop de hoogste vlaggenmast van de wereld. We vervolgden onze route naar het oudste treinstation van Kuala Lumpur en vervolgens naar de National Mosque, de grootste moskee in Kuala Lumpur. Om onze dag helemaal af te sluiten hebben we eerst drie kwartier gelopen, met een klim naar boven haha!, om bij het Birdpark te komen. Hier hebben we de rest van de middag onze ogen uitgekeken naar alle vogelsoorten die gewoon ‘vrij’ rondvlogen in het (overdekte) park. Erg leuk :)
Natuurlijk ’s avonds nog even naar een Shopping Mall geweest. Daar verdwaal je bijna, zo groot en zoveel mensen, dat is echt niet normaal meer!
Gelukkig zijn we niet verdwaald en zaten we om 21.00u netjes op het vliegveld van Kuala Lumpur. Rond 23.30u mochten we aan boord van het vliegtuig en konden we, na 4 maanden in Azië te zijn geweest, vertrekken naar Nederland…

Hieronder volgen foto’s van Maleisië: Kuala Lumpur

• 25 Mei 2008 - 11:34