Stage op het VATC
Door: Angelique
Blijf op de hoogte en volg Angelique
16 Februari 2008 | Vietnam, Hanoi
Deze week zijn we voor het eerst begonnen met onze stage op het VATC oftewel het Vietnamse American Training College in Can Tho City. Deze school werkt samen met Can Tho University en Cambridge College. Vanuit hier worden leerkrachten opgeleid en gestuurd om te helpen bij eventuele vertalingen van het Vietnamees naar het Engels.
Deze week zijn we gestart met een inwerkweek, waarin we als eerste de contracten hebben ondertekend. Daarna hebben we allerlei informatie gekregen over de school, het schoolsysteem en over de materialen en boeken. We kregen een rondleiding door de school. Het viel mij op dat de klaslokalen echt wel klein zij voor 20 leerlingen! Ook vond ik het maar een beetje kaaltjes; geen tekeningen of plaatjes aan de muur. Het enige wat er in de klas hing was een schoolbord en een kastje met cd-speler. In sommige lokalen hebben ze niet eens een raam, maar zijn dan wel voorzien van airco haha! Eigenlijk heel eenvoudig, maar de materialen zijn er tenminste ;)
Na de rondleiding kregen we een scedule(rooster) met tijden voor het observeren van andere leerkrachten, zodat wij de klassen en de lesstijl konden zien. Ik heb 3 leerkrachten en lesstijlen gezien. Twee foreign teachers(leeftijd 55 ongeveer) en een vietnamese leerkracht(leeftijd 25 ongeveer). Ik vond het leuk om deze lessen te zien, want dan weet je ook een beetje wat je kunt verwachten van de leerlingen en de manier van lesgeven.
Het schoolsysteem ziet er als volgt uit:
- Children (3 t/m 5 jaar)
- Teenagers (6 t/m 12 jaar)
- Teen-adults (13 t/m 16 jaar)
- Adults (16 t/m 60 jaar!)
Per klas zijn er ongeveer 20 a 25 leerlingen. Van ons wordt verwacht dat we lesgeven in alle leeftijdscategorieën, maar natuurlijk het meeste aan de children en teenagers :)
We zullen ook op een Vietnamese basisschool gaan werken. Hierover hebben we maandag een gesprek met de directeur van de primary school. Dit lijkt mij ook super leuk!
Natuurlijk hebben we alledrie een ander scedule (per week) met andere klassen en dus met verschillende werktijden. Dit geeft niet, dan kun je lekker tijd voor jezelf nemen om dingen voor te bereiden enzo. Ik heb mijn scedule voor aankomende week al gekregen en ik heb in die week alle leeftijdscategorieën op het rooster staan.
Ik ben erg benieuwd hoe dit zal gaan, ik heb er wel zin in om weer les te geven! :)
Mijn ervaringen laat ik snel aan jullie weten!
Liefs Angelique
17 Februari 2008 - 13:13
Jacqueline:
hey,juffie sukses met je kindertjes -
18 Februari 2008 - 22:27
Elise:
Tof zeg, vast wel ff wennen.. veel succes met je klas! :)
xxx