Vietnamese food (and making a dress) - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Angelique - WaarBenJij.nu Vietnamese food (and making a dress) - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Angelique - WaarBenJij.nu

Vietnamese food (and making a dress)

Door: Angelique

Blijf op de hoogte en volg Angelique

28 Februari 2008 | Vietnam, Hanoi

Xin Cháo Iedereen!

Toi ten la Angelique, Ban ten la gi?
Oftewel: Ik heet Angelique, hoe heet jij?

Naast het werken op het VATC en de Primary School hebben we natuurlijk ook tijd om eens allerlei gerechten uit te proberen. Ook heb ik een Traditionele Vietnamese jurk laten maken!

Vietnamese food:
In Vietnam hebben ze verschillende soorten ‘keukens’ op het menu staan. Zo kun je kiezen uit de Vietnamese keuken, de Amerikaanse keuken en de Westerse keuken. Hierbij horen verschillende gerechten variërend van zeer pittig tot een beetje gekruid.
Ik zal een aantal gerechten die ik op de menukaart heb zien staan voor jullie opschrijven:
- verschillende soorten soep
- garnalen en andere zeevruchten
- zeebaars en andere vissoorten
- stoofpotjes van o.a vis en vlees
- veel groentesoorten
- loempia’s met allerlei ingrediënten
- spaghetti
- pancake (allerlei)
- pancake van rijst en groenten
- bánh mi= brood
- my= noodles
- trung= gebakken ei
- cóm= rijst (fried rice of witte rijst)
- óp ‘la= ei
- cá chien= gebakken vis
- bo= rundvlees, heo= varkensvlees, gá=kip, chien=vis

Verder heb ik nog een aantal ‘vreemde’gerechten op het menu zien staan, zoals:
Slang,kikker, olifant, rare vis, snakeheadfish, struisvogel, aal, vogelei met foetus…
Voor de echt ‘vreemde’gerechten moet je denk ik in van die kleine steegjes wezen!

De meeste gerechten komen met een dressing van slablad, wordtel, komkommer en tomaat. Daarnaast krijg je altijd een bakje met lemon en een kruidig goedje. Dit kun je er dan overheen doen.
Eigenlijk bevalt het eten mij goed, beter dan verwacht in ieder geval haha! :)
Smakelijk eten!

Traditionele Vietnamese jurk: oa dai

Natuurlijk heb ik mijzelf laten aansmeren om zo’n mooie Vietnamese jurk aan te meten.
We gingen met een aantal collega’s van het VATC naar een mooie stoffenwinkel in de stad. Daar aangekomen zag ik gelijk een hele mooie stof. Donkerblauw met lichtblauwe gloed. Super mooi! :)
Eerst werden mijn maten opgemeten en opgeschreven in een boek. Daarna werd er een stukje stof afgeknipt en in het boekje geplakt, zodat ze wisten bij wie de stof hoorde. Daarna werd er een nota opgesteld met de kosten van het stof en de arbeidskosten. Toen zag ik een hele mooie stof om een rok van te maken: Turquoise/groen met tekens erin. Wow!
Nu heb ik dus een jurk en een rok laten maken voor nog geen 30 euro!
Over 10 dagen is hij klaar en dan mag ik hem gaan passen! Ben echt super benieuwd!
Ik heb het proces van passen en meten op video opgenomen en kan niet wachten om het allemaal aan jullie te laten zien!

Tot over 3 maanden! (jaja, alweer een maand in Vietnam)

Liefs Angelique

• 28 Februari 2008 - 08:47

Tessa:

leukk om te lezen ang!
    ben ook echt benieuwd naar je jurk en rok!
    de tijd gaat snel he? nu alweer een maand om joh!
    tot over 3 maanden! :D

xx

• 28 Februari 2008 - 09:07

Anniq:

hey angie, vet joh!! dat is leuk dat je t hebt opgenomen, ben benieuwd.
    Je hoort binnenkort nog wat meer van me hoor!
    xxx

• 29 Februari 2008 - 09:53

Elise:

Hey,
    Gaat echt snel! Ben erg benieuwd naar de Vietnamese kleding... foto als ze klaar zijn? :D
    olifant? ei met foetus? Tjonge! wel een heel gevarieerd menu! Veel succes!
    Groetjes xx

• 07 Maart 2008 - 10:21

Pierre:

Hallo angelique,
    Heel fijn dat het goed met je gaat.Zelfs zo goed dat je de taal al aardig onder de knie krijgt.
    Veel mooie weken daar nog.
    groeten Pierre