Lesgeven! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Angelique - WaarBenJij.nu Lesgeven! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Angelique - WaarBenJij.nu

Lesgeven!

Door: Angelique

Blijf op de hoogte en volg Angelique

02 Maart 2008 | Vietnam, Hanoi

Hello iedereen!

Alweer een maand in Vietnam! De tijd gaat erg snel, zeker omdat ik druk ben met mijn stage en verslagen maken voor ons onderzoek over onderwijs in Vietnam.

Op dit moment werken we minimaal 20u per week. In die uren geven wij lessen op het VATC en op de primary school genaamd VAPS. Daarnaast bezoeken wij allerlei scholen en onderwijsinstellingen voor in ons eindverslag. Gelukkig zijn we op zondag wel vrij en kunnen we even lekker relaxen en leuke dingen doen!

VATC:
Onze lestijden variëren op het VATC van 8.00-10.00, 17.30-19.30, 18.00-20.00, 19.30-21.30u. We werken ook op zaterdag en heel soms moeten we voor een vergadering op Zondag werken, maar dit is tot dusver nog niet voorgekomen.
Ik geef les aan verschillende leeftijdsgroepen, zoals je al kon lezen in mijn vorige bericht. Ik vind het leuk om afwisselende groepen te hebben, maar soms is dat ook juist weer lastig want je moet dan iedere keer de beginsituatie/niveau inschatten van je nieuwe groep.
Wel is er voor iedere groep een niveauverdeling, dus soms heb je wel 5 niveaus per leeftijdscategorie met natuurlijk weer andere boeken. Je kunt wel raden dat er een 3 grote stapels boeken in ons huis liggen, haha :) (we hebben namelijk allemaal andere klassen!)
Soms werk je in een klas met een T.A. dit is een tolk van de Can tho University. Deze vertaalt dan alles wat je zegt naar het Vietnamees, zodat de kinderen het beter begrijpen!
De leerlingen zijn erg nieuwsgierig naar Há Lan (holland) en vragen mij veel over ons kouwe kikkerlandje! Van hen leer ik omgekeerd ook weer wat Vietnamese woordjes. Zo houd ik de les afwisselend en is het toch weer een oefening voor hun Engelse taaluitbreiding!
Iedere les krijg je een namenlijst die je moet invullen, ook krijg je een boekje waarin je opschrijft wat je die les allemaal gedaan hebt, zodat de volgende weer verder kan gaan met de andere lessen. Dit werkt erg handig, tenminste als ze het goed opschrijven ;)
Aan het eind van de les speel ik soms nog een spelletje (als ik tijd over heb), ze zijn hier echt dol op en zo leren ze ook op speelse/leuke wijze hun speaking and listening skills te verbeteren!
Trouwens, de leerlingen groeten je met ‘Hello, teacher! How are you?! En aan het eind van de les is het natuurlijk ‘Goodbye teacher!

VAPS:
Het VAPS is een basisschool waar ook wel engelse lessen worden gegeven. Dit kan gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen. Op het VAPS zijn er weer andere lestijden dan op het VATC.
Iedere ochtend wordt er volgens het vastgestelde curriculum van onderwijs (zo moeilijke woorden hoor ;) ) in het Vietnamees lesgegeven. Dit is dan van 7 tot 11 uur.
Daarna volgen er een aantal slaapuurtjes. De kinderen blijven dan gewoon op een matrasje in de school slapen. Ook wordt er voor eten gezorgd voor de kinderen. In the afternoon (van 2-4) wordt er op dinsdag en donderdag engelse les gegeven, dit verzorgen wij op de dinsdagen. Aan het eind van de middag van 4 tot 5 wordt alles wat er die dag is gedaan nog eens bestudeerd. Daarna worden de kinderen opgehaald om naar huis te gaan.
Op deze school heb ik mijn eigen klas, level 3. dit is het hoogste niveau op de basisschool en het zijn kinderen van 8 a 9 jaar. Erg leuk! Echt mijn eigen klasje!

Ik zal binnenkort een aantal foto’s maken en op mijn site zetten. Zo krijgen jullie een idee van de kindertjes en teenagers die ik lesgeef :)
Ik heb het erg naar mijn zin met het lesgeven! Dit hadden jullie vast al wel verwacht!

Veel liefs,
Angelique

• 02 Maart 2008 - 15:02

Mams:

ik ben heel trots op je

• 02 Maart 2008 - 15:05

Elise:

Hey Lique,
    Mis je! Goed te horen dat het goed met je gaat. Zijn de Vietnamese kinderen veel anders dan je Nederlandse kids?
    Groetjes xx

• 02 Maart 2008 - 16:32

Karin,peter:

Hoi,lique,het gaat goed met je zo te lezen.Straks heb je het zo goed naar je zin dat je daar blijft.Hebben we wel een mooi vakantieadresje haha.We missen je wel hoor.Ben heel benieuwd naar je foto's.
    Groetjes X

• 03 Maart 2008 - 10:13

Opa:

leuk dat ik je gezien heb ben benieuwd naar je fotos en je videos leuk van kim dat computer mag gebruiken dikke kus en smile van mij toij toij doe doei